INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių
50 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
1 vienetas svogūnų
1 sauja špinatų
20 gramų sviesto
1 šaukštas grietinėlės
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kiaušinius išplakame su druska, pipirais, grietinėle ir puse kiekio sūrio.
2.
Svogūną nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais. Susmulkiname špinatus.
3.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi.
4.
Beriame svogūnus ir pakepiname juos, kol gražiai pagels ir suminkštės. Suberiame smulkintus špinatus ir pakaitiname, kol jie suminkštės. Dedame sviesto. Pilame kiaušinių masę.
5.
Kepame ant lėtos ugnies, kol omleto paviršius pradės „stingti“, apie 7 min. Tada keptuvę nukeliame nuo ugnies, uždengiame dangčiu ir leidžiame pastovėti apie 7 – 10 min. Taip omletas pabaigs kepti ir bus minkštas ir purus.
6.
Išimant omletą į lėkštę, galima perlenkti pusiau. Pabarstome likusiu kietuoju sūriu.