INGREDIENTAI: 500 g kiaulienos kumpio,
1,5 stiklinės apelsinų sulčių,
1 arbatinis šaukstelis garstyčių,
1 arbatinis šaukstelis medaus,
1 skiltelė česnako,
druska,
2 apelsinai,
truputėlis aliejaus.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruoštą kiaulieną supjaustyti 2 cm storio gabaliukais. Kiekvieną mėsos gabaliuką lengvai pamuškite, pabarstykite druska ir apkepkite iš abiejų pusių, įpylę truputėlį aliejaus, gilioje keptuvėje. Susmulkinkite nuvalytus česnakus, juos suberkite ant mėsos, išmaišykite ir kepkite dar 3 - 5 min., nuolat maišant mėsą. Į keptuvę supilkite apelsinų sultis, garstyčias, medų, kruopščiai sumaišykite, sumažinkite ugnį, uždengtoje dangčiu keptuvėje troškinkite 20 - 30 min., kol nuvirs pusė padažo. Tada į keptuvę sudėkite nuvalytus apelsinus ir sumaišykite juos su mėsa. Keptuvę uždenkite dangčiu ir 15 min. troškinkite ant silpnos ugnies. Skanaus! Patiekalus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!