INGREDIENTAI: 2 litrai vandens
1 vienetas žiedinių kopūstų
3 vienetai bulvių
3 vienetai pomidorų
1 vienetas morkų
0.5 vieneto cukinijų (mažos)
1 vienetas svogūnų
1 sauja šparaginių pupelių
1 skiltelė česnako
pagal skonį druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 šlakelis aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves, morką nuskutame, svogūną ir česnaką nulupame. Bulves, cukiniją supjaustome kubeliais, morką - griežinėliais, šparagines pupeles pasmulkiname nedideliais gabalėliais, žiedinį kopūstą išskirstome žiedais, svogūną ir česnaką supjaustome mažais gabalėliais.
2.
Į puodą beriame bulves, šparagines pupeles, žiedinį kopūstą, morkas užpilame vandeniu ir užkaičiame virti.
3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Pakepiname svogūną su česnaku.
4.
Pomidorų viršų įpjauname kryželiu, nuplikome verdančiu vandeniu. Perliejame lediniu vandeniu. Nulupame odeles ir supjaustome kubeliais.
5.
Smulkintus pomidorus suberiame į keptuvę su svogūnais ir česnakais ir pakepiname porą minučių, kol pomidorai išskirs savo sultis. Tada suberiame cukinijos kubelius ir pakepiname dar keletą minučių.
6.
Keptuvės turinį verčiame į puodą su bulvėmis. Pagardiname druska, pipirais. Verdame sriubą apie 15 – 20 min. Skanaujame.