TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-28 21:56
Greitos brokolių salotos su vynuogėmis ir šonine
Brokolių salotos su vynuogėmis

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
2 galvos brokolių (vidutinių)
1.5 stiklinės raudonų vynuogių (pjaustytų)
1 stiklinė salierų stiebų (pjaustytų)
7 riekelės šaltai rūkytos šoninės (plonai pjaustytų)
0.5 stiklinės migdolų drožlių (skrudintų)
1 sauja svogūnų laiškų (smulkintų)
Padažui:
1 stiklinė majonezo
1/3 stiklinės cukraus (arba mažiau pagal skonį)
2 šaukštai raudonojo vyno acto (arba balto)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Paruoškite padažą iš majonezo, cukraus, vyno acto - viską išmaišykite. Įdėkite į šaldytuvą bent 30 minučių.

2.
Brokolius nuplaukite, tada supjaustykite nedideliais žiedynais ir užpilkite verdančiu vandeniu, palikite 10 min. Po to nupilkite vandenį ir palikite atvėsti (galite brokolių ir neplikyti kaip kam skaniau).

3.
Šoninę supjaustyti siauromis juostelėmis, apkepinti sausoje keptuvėje, kol apskrus.

4.
Į didelį dubenį sudėkite brokolius, per pusę perpjautas vynuoges, pjaustytus salierus, susmulkintus svogūnų laiškus, skrudintus migdolus, šoninę.

5.
Užpilkite padažą ant salotų ir gerai išmaišykite.


Patarimai:

Matavimui naudojau 240 ml stiklinę.




admin · 2020-12-21 15:00 · 5634 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt