INGREDIENTAI: 4 vienetai antienos kulšelės (arba vištienos šlaunelių)
1 vienetas svogūnų
1 galva česnako
10 vienetų gvazdikėlių
5 gramai cinamono lazdelių
1 žiupsnelis kumino (arba kmynų)
1 pundelis kalendros (šviežios)
1 gabalėlis citrinžolės (nebūtina)
1 šaukštelis garstyčių grūdelių
1 šlakelis aliejaus
pagal skonį druskos
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
100 mililitrų pieno
50 gramų grikių miltų (arba paprastų miltų)
50 gramų varškės sūrio
50 gramų minkšto ožkos pieno sūrio (arba kitokio minkšto sūrio)
50 gramų kietas ožkos pieno sūris (arba kito kietojo sūrio)
50 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu
1 sauja lazdyno riešutų (lengvai paskrudintų, be luobelių)
pagal skonį pipirų
pagal poreikį džiovintų burokėlių miltelių (nebūtina)
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia ruošiama sūrio pyragėlių tešla. Jai kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų.
2.
Minkšti sūriai sutrinami su kiaušinių tryniais ir smulkintais lazdyno riešutais. Įmaišomi miltai ir pienas (tešla turėtų būti daugmaž riebios grietinės tirštumo). Suberiami burokėlių milteliai, pagal skonį pagardinama druska ir pipirais, išmaišoma. Tešlą dedama į šaldytuvą pusvalandžiui “subręsti“.
3.
Kol tešla šąla, ruošiama antiena. Kulšelės pirmiausia apkepinamos sausoje keptuvėje, kol gražiai apskurs.
4.
Greitpuodyje ant šiek tiek aliejaus apkepinamas perpus perpjautas svogūnas, išilgai pusiau perpjauta česnako galva ir cinamonas, gvazdikėliai bei garstyčių sėklos.
5.
Dedama kalendra, išilgai į kelias dalis perpjauta citrinžolė, beriamos kumino sėklos. Tada sudedama apkepinta antiena, užpilama vandens tiek kad apsemtų, pasūdoma ir verdama aukštoje temperatūroje, greitpuodyje apie 20-25 minutes (arba apie valandą paprastame puode - kol mėsa atšoks nuo kaulų).
6.
Į atšalusią pyragėlių tešlą atsargiai įmaišomi standžiai išplakti baltymai. Jeigu norisi, pagal skonį pasūdoma.
7.
Tešla išpilstoma į mažas formeles. Ant viršaus užtarkuojamas kietasis sūris.
8.
Kepama iki 170 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių (kol lengvai paruduos).
9.
Tuo tarpu išvirusi antiena išgriebiama iš sultinio. Sultinys perkošiamas ir verdamas ant didelės kaitros apie 20 minučių, kol smarkiai nugaruoja ir sutirštėja.
10.
Antiena patiekiama su sūrio pyragėliu ir sultinio padažu.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Prie taip patiektos antienos dar labai tinka kepti pastarnokai, kuriuos paruošite labai paprastai: neluptus pastarnokus šaukite į iki 230 temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite iki žievelė apskrus. Iškepus leiskite šiek tiek atvėsti, tada žievelę nulupkite, o pastarnokus supjaustykite griežinėliais. Patiekite su šlaunelėmis