INGREDIENTAI: 4 vienetai smidrų
0.5 vieneto poro
1 vienetas kiaušinių
50 gramų sviesto
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Porą supjaustome žiedais, česnaką smulkiais gabalėliais. Smidrus nuplauname, nulaužiame sumedėjusią jų dalį ir supjaustome smidrus nedideliais gabalėliais.
2.
Keptuvėje ištirpiname dalį sviesto. Sudedame porus ir apkepiname kelias minutes. Tada suberiame česnaką, kai paskleis savo nuostabų kvapą, suberiame smidrus. Pabarstome druska, pipirais. Pakepiname kelias minutes. Geriausia stebėti, smidrai iškepę, kai pakeičia žalią spalvą į smaragdinę.
3.
Kitoje keptuvėje ištirpiname likusį sviestą. Mušame kiaušinį, pabarstome druska ir kepame, kaip kam patinka - pilnai iškepame ar paliekame viduje dar skystą trynį. Į lėkštę dedame kiaušinį. Ant jo dedame keptus smidrus su porais.