INGREDIENTAI: 1.5 litro vandens
1 stiklinė trešnių
0.5 stiklinės šilauogių
1 saujelė raudonųjų serbentų
2 šaukštai cukraus
1.5 šaukšto krakmolo (+ 3 v. š. vandens jam ištirpinti)
1 saujelė juodųjų serbentų
1 šlakelis citrinų sulčių (jei trūksta rūgštumo)
Tešlai:
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai miltų
1 šlakelis aliejaus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Puodą užkaičiame su vandeniu, beriame cukraus. Iš trešnių išimame kauliukus. Vandeniui užvirus, sudedame uogas. Paverdame apie 7 min.
2.
Iš kiaušinio, miltų, druskos ir šlakelio aliejaus išplakame tešlą leistinukas. Per burokinę tarką arba formą leistinukams daryti suleidžiame juos į sriubą. Paverdame dar apie 5 min. ragaujame, jei trūksta rūgšties įspaudžiame citrinos sulčių, ar beriame dar cukraus.
3.
Krakmolą ištirpiname šaltame vandenyje. Supilame į sriubą, gerai išmaišome ir nukeliame nuo kaitros.