INGREDIENTAI: 800 gramų bulvių (virtų)
150 gramų kvietinių miltų
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
Padažui:
1 vienetas svogūnų
150 gramų šoninė (sūdytos)
2 šaukštai grietinės
100 mililitrų grietinėlės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves sumalame.
2.
Į maltas bulves įmušame kiaušinį, beriame druskos, miltus. Masę gerai išmaišome.
3.
Drėgnomis rankomis formuojame volelį ir supjaustome nedideliais gabalėliais.
4.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame švilpikus iš visų pusių, kol gražiai apskrus ir iškeps.
5.
Padažui šoninę supjaustome smulkiais kubeliais.
6.
Beriame į keptuvę ir kaitiname, kol gražiai apskrus.
7.
Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome.
8.
Beriame į keptuvę su spirgučiais. Pakaitiname, kol svogūnai suminkštės. Supilame grietinėlę, sudedame grietinę. Viską gerai išmaišome ir pakaitiname, kol padažas pradės tirštėti.
9.
Bulvinius švilpikus patiekiame su padažu.