INGREDIENTAI: 12 vienetų krevečių (didesnių, naudojome šaldytas apvirtas)
3/5 vieneto agurkų (ilgavaisio)
1 vienetas avokadų (arba pusantro mažo)
1 šaukštas graikiško jogurto (nebūtina, bet taip dar skaniau)
1/4 vieneto citrinų
2 skiltelės česnako
pagal skonį riešutų ((naudojome “Gėrybių rago“ skrudintus anakardžius su pomidorais ir bazilikais)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Keptuvėje įkaitiname 1-2 šaukštus aliejaus, beriame smulkiai sukapotą česnaką ir maišydami pakepiname 15-20 sekundžių. Dedame atitirpintas ir gerai nusausintas krevetes, pabarstome jas trupučiu druskos bei pipirų. Pakepame po 1-2 minutes iš abiejų pusių, jog lengvai apskrustų.
2.
Į elektrinio trintuvo indą dedame avokadą, jogurtą (jei naudojate), įspaudžiame citrinos sultis, beriame žiupsnelį pipirų, šiek tiek druskos. Sutriname. Iki glotnios tekstūros trinti nereikia, šiek tiek gabalėlių tegu lieka.
3.
Agurką supjautome griežinėliais. Ant kiekvieno griežinėlio dedame po šaukštelį avokadų užtepėlės, pabarstome trupučiu smulkintų riešutų ir dedame ir po krevetę. Iškart tiekiame.