INGREDIENTAI: Tešlai:
250 gramų miltų
150 gramų margarino
55 gramai cukraus pudros
4 šaukštai vandens
šiek tiek druskos
Karameliniam kremui:
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
2 šaukštai sviesto
Šokoladiniam kremui:
300 gramų šokolado
2 šaukštai sviesto
Papuošimui:
šiek tiek riešutų drožlės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į miltus sudėti tarkuotą margariną ir gerai išminkyti iki trupinių. Padaryti duobutę, berti druską, cukraus pudrą, dalį vandens ir užminkyti tešlą. Tešlos ilgai neminkyti, suformuoti rutulį ir dėti į šaldytuvą valandai.
2.
Tešlą iškloti plonu sluoksniu per skardą, subadyti šakute ir kepti 180 C orkaitėje apie 20 minučių.
3.
Rududu ir sviestą sudėti į dubenį, statyti ant garų vonelės ir kaitinti nuolat maišant, kol taps skysta, lygia karamele. Karamelę sudėti ant iškepusio pagrindo. Šokoladą taip pat ištirpinti su sviestu ir paskleisti ant karamelės.
4.
Papuošti riešutų drožlėmis ir palikti šaldytuves kelioms valandoms, kad atvėstų.