TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Jokūbas Steponas Rimgaudas Vakarė Rufas
Keptas karpis su karamelizuotais svogūnais
Keptas karpis su karamelizuotais svogūnais

Porcijų skaičius: 3


INGREDIENTAI:
2 vienetai karpio (file)
4 skiltelės česnako
pagal skonį penkių pipirų mišinio (malto)
pagal skonį druskos
pagal poreikį kvietinių miltų
pagal poreikį aliejaus
Padažui:
5 vienetai svogūnų
2 šaukštai pomidorų pastos
1 šaukštas rudojo cukraus
3 vienetai lauro lapų (sutrupintų)
pagal poreikį aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Česnaką susmulkiname ir sumaišome su druska ir pipirais.

2.
Karpio file supjaustome gabalėliais ir ištriname smulkintų česnakų, pipirų ir druskos mišiniu. Paliekame pastovėti bent pusvalandį. Aišku, kuo ilgiau, tuo geriau.

3.
Padažui svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.

4.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite svogūnus, sutrupintus lauro lapus, berkite cukrų ir, maišant, kepinkite 15 min, ar ilgiau. Kaitra vidutinė, nesudeginkite. Svogūnai turi gražiai paruduoti. Į keptuvės vidurį, patraukę svogūnus į šonus, dėkite pomidorų pastą. Kepinkite 1-2 min, kol karamelizuosis. Išmaišykite, uždenkite dangtį ir dar 1 min pakaitinkite. Atvėsinkite.

5.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų.

6.
Karpio gabaliukus apvoliokite miltuose ir dėkite odele žemyn į įkaitintą aliejų kepti. Kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

7.
Karpis skanus ir karštas, ir šaltas.




admin · 2020-12-26 18:00 · 341 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt