INGREDIENTAI: 2.5 kilogramo cukinijų (gryno svorio)
500 mililitrų pomidorų padažo (skaniau aštresnis)
150 mililitrų acto 9%
150 mililitrų aliejaus
100 gramų cukraus
2 šaukštai druskos
1 galva česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Cukinijas supjaustome griežinėliais ir sudedame į puodą, kuriame virsime. Užpilame druska, išmaišome ir paliekame valandai-dviem pastovėti, jog išsiskirtų sulčių.
2.
Tada į puodą supilame cukrų, druską, actą, pomidorų padažą ir aliejų, gerai išmaišome. Užverdame, tada sudedame smulkintus česnakus ir paverdame apie 4-5 minutes.
3.
Karštas cukinijas dedame į švarius, iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukame karštu vandeniu nuplikytais dangteliais. Stiklainius statome dangteliais žemyn, šiltai apklojame ir paliekame visiškai atvėsti.