INGREDIENTAI: 8 riekės šviesios forminės duonos
8 riekės karštai rūkyto kumpio
200 gramų fermentinio sūrio (naudojau perpus Čederį ir Gouda)
1/4 šaukštelio dižono garstyčių
Padažui:
200 mililitrų pieno
80 gramų sviesto
3 šaukštai kvietinių miltų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Prikaistuvyje ištirpinti sviestą, suberti miltus ir maišyti, kol švelniai paruduos.
2.
Po truputį, dalimis, nuolat maišant, supilti pieną. Maišyti, kol neliks gumuliukų ir padažas sutirštės. Pagardinti druska ir pipirais.
3.
Įkaitinti orkaitę iki 220 C laipsnių.
4.
Ant 4 duonos riekių pirmiausia užtepti garstyčių, o tuomet paruošto padažo.
5.
Ant padažu išeptų riekių dėti po porą riekių kumpio, pabarstyti tarkuotu sūriu, ant viršaus uždėti neteptą riekę, pabarstyti dar sūrio. Vidui naudojau Čederį, o viršui - Goudą, bet galima naudoti ir vienos rūšies sūrį.
6.
Sumuštinius dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti orkaitėje apie 4 minutes, kol sūris ištirps ir paskrus. Skanaus!