INGREDIENTAI: Biskvitui:
350 gramų kvietinių miltų
300 gramų aliejaus
270 gramų raugintų pasukų (arba kefyro)
300 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštas kakavos
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis vanilės aromato
Kremui:
500 gramų varškės
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų cukraus pudros
1 šaukštas vanilės aromato
pagal skonį citrinų sulčių (arba citrinos rūgštelės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus persijokite. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, sodą, kakavą ir druską.
2.
Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu iki vientisos masės suplakite kiaušinius, aliejų, pasukas (arba kefyrą), vanilės aromatą.
3.
Suberkite į plakinį miltų mišinį ir viską gerai išplakite iki vientisos konsistencijos masės. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą 22 cm skersmens kepimo indą.
4.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes, kol biskvitas gražiai iškils ir sutvirtės. Patikrinkite, ar iškepęs, mediniu pagaliuku – įsmeigtas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus. Jei aplipęs tešla, kepkite dar 10 min ir vėl tikrinkite. Atvėsinkite biskvitą.
5.
Atvėsus, perpjaukite išilgai į tris lygias dalis – atskirus torto biskvitus.
6.
Kremui varškę sumaišykite su cukraus pudra ir vanilės aromatu. Gerai pertrinkite iki vientisos konsistencijos masės, kol visiškai neliks gumuliukų.
7.
Atskirame inde išplakite grietinėlę iki standžių putų. Išplaktą grietinėlę atsargiai įmaišykite į varškės masę. Pagal skonį pagardinkite kremą citrinos sultimis (ar citrinos rūgštele), išmaišykite.
8.
Surinkite tortą: ant lėkštės dėkite vieną biskvitą. Jį aptepkite trečdaliu varškės kremo. Ant kremo dėkite antrą biskvitą, šiek tiek paspauskite. Aptepkite antru trečdaliu varškės kremo. Uždėkite trečią biskvitą, paspauskite ir aptepkite likusiu kremu. Viršų apibarstykite biskvito likučiais arba vaisiais - rinkitės mėgiamą variantą.
9.
Kelioms valandoms dėkite į šaldytuvą ar palaikykite per naktį. Skanaus!
Patarimai:
•
Paprastai biskvitas, kepdamas iškyla ir iškepa su “kuprele“. Tą “kuprelę“ visuomet nupjaunu ir atidedu papuošimams ar tiesiog užkandžiui su arbata. Likusią biskvito dalį (be nupjautosios dalies) pjaustau į tiek biskvitų lakštų, kiek reikia.