TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-29 02:04
Varškiniai-mieliniai žagarėliai
Varškiniai-mieliniai žagarėliai

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
pagal poreikį kvietinių miltų (kad būtų minkoma tešla)
500 mililitrų rūgpienio (arba kefyro, natūralaus jogurto, apytikriai)
200 gramų varškės
2 vienetai kiaušinių
5 šaukštai cukraus
50 gramų sviesto (tirpinto)
30 gramų šlapių mielių
2 šaukštai vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus pagal skonį ir 1 šaukto degtinės)
1 šaukštas acto
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į trintuvą sudėjau varškę, mieles, įmušiau kiaušinius, supyliau rūgpienį, sviestą, vanilės ekstraktą ir actą, subėriau cukrų ir druską ir gerai išsukau.

2.
Bėriau miltų tiek, kad pavyktų blynų tirštumo tešla. Plakiau kombainu, kol tešla tapo tąsi (sureagavo mielės). Tada dar bėriau miltų ir pradėjau minkyti. Jei suminkius visus miltus, dar limpa, galima dėti daugiau. Tešla turi būti minkšta, bet kočiojama. Miltų nepadauginti, tešla turi likti puri, kitaip bus guminiai žagarėliai. Tešlos papildomai laikyti nereikia, ją galima iš karto kočioti.

3.
Ant miltuoto paviršiaus kočiojau maždaug 0,5 cm storio lakštą, supjausčiau jį rombais, viduryje įpjoviau, suformavau žagarėlius. Palikau pakilti.

4.
Žagarėlius kepiau dideliame kiekyje įkaitusio aliejaus iš abiejų pusių. Išgriebiau ir dėjau ant popierinio rankšluosčio.

5.
Nuvarvėjusius sudėjau į dubenį ir pabarsčiau cukraus pudra.


Patarimai:

Jeigu norite dar puresnių žagarėlių, į tešlą drauge su mielėmis įdėkite šaukštelį kepimo miltelių.




admin · 2020-12-29 03:00 · 468 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt