INGREDIENTAI: 4 vienetai silkės (didelių, nesūdytų)
2 litrai vandens (virinto)
12 šaukštų akmens druskos
4 šaukštai cukraus
8 vienetai pipirų (žirnelių)
8 vienetai kvapiųjų pipirų (žirnelių)
3 vienetai lauro lapų
2 šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Nuplauti silkę po tekančiu vandeniu.
2.
Pipirus pasmulkinti.
3.
Į 3 litrų stiklainį pilti 2 litrus virinto vėsaus vandens. Suberti druską, cukrų, stambiai susmulkintus pipirus, lauro lapus, išmaišyti. Į stiklainį sudėti silkę, užpilti aliejumi ir padėti į šaldytuvą 3 paroms.
4.
Jeigu silkės akys raudonos, silkė dar mažai įsisūrėjo.