INGREDIENTAI: 200 g grietinėlės, riebios
45 g cukraus
1 a. š vanilės
0,75 a. š. želatinos
100 g natūralaus jogurto
Mėlynių putėsiams
200 g trintų mėlynių
20 g cukraus
1 a. š. želatinos
150 g grietinėlės, riebios
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nedideliame puode užvirti grietinėlę, cukrų ir vanilę. Tuo metu želatiną užpilti 1,5 v. š. šalto vandens. Kai grietinėlė užvirs, nukelti nuo viryklės ir įmaišyti želatiną. Maišyti, kol želatina visiškai ištirps. Kai masė atauš iki kūno temperatūros, įmaišyti jogurtą. Supilti Panna Cottą į indelius ir padėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Želatiną užpilti 2 šaukštais šalto vandens ir išbrinkinti. Mėlynių tyrės pakaitinti su cukrumi. Sudėti želatiną ir gerai išmaišyti, kol želatina visiškai ištirps. Įmaišyti likusią tyrę ir masę ataušinti. Įmaišyti nelabai standžiai išplaktą grietinėlę. Supilti putėsius ant Panna Cottos ir leisti sustingti šaldytuve.