INGREDIENTAI: Tešlai:
450 gramų miltų
6 vienetai kiaušinių
350 gramų cukraus
200 gramų sviesto
150 gramų grietinėlės, liesos
2 vienetai citrinos žievelės
0.5 vieneto citrinų
40 gramų vanilinio cukraus
2.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Glajui:
1 vienetas citrinų
200 gramų cukraus pudros
Papuošimui:
200 gramų saldainių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Minkštą sviestą gerai išsukti su cukrumi įplakant po kiaušinį. Masė turi tapti puri ir lengva. Sudėti grietinę, pusės citrinos sulčių ir dviejų citrinų nutarkuotas žieveles. Viską dar kartą gerai permaišyti.
2.
Atskirame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską ir vanilininį cukrų. Viską persijoti ir supilti į kiaušinių masę. Gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų.
3.
Tešlą supilti į keksui kepti skirtą formą ir kepti apie 1 valandą 190 C laipsnių karštumo orkaitėje. Ar boba iškepusi, patikrinti mediniu pagaliuku.
4.
Kol boba aušta, pasiruošiame glaistą, t.y sumaišome cukraus pudrą su 1 citrinos sultimis, glaistas turi gautis pakankamai tirštas. Pilame jį ant šaltos bobos ir viršų pabarstome dekoratyviniais mažais kiaušinukais - saldainiukais. Skanaus!