INGREDIENTAI: 100 gramų sviesto
1 šaukštelis vanilinio cukraus (SAUDA)
180 gramų miltų
1 žiupsnelis druskos
50 gramų cukraus
2 šaukštai medaus (grikių)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių (SAUDA)
1 šaukštas imbiero (SAUDA maltas)
1 šaukštas cinamono (SAUDA)
šiek tiek pabarstukų
Glajui:
1 vienetas kiaušinių (baltymas)
200 gramų cukraus pudros (SAUDA)
1 šaukštas citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą ištirpinti, į jį berti cukrų, žiupsnelį druskos ir įdėti 2 šaukštus medaus. Viską gerai išsukti.
2.
Įmušti kiaušinį. Gerai išmaišyti.
3.
Miltus persijoti su kepimo milteliais ir imbieru bei cinamonu ir įmaišyti į sviesto masę.
4.
Išminkyti tešlą, suvynioti į plėvelę ir valandai ar dviem padėti į šaldytuvą...
5.
Ant miltuoto paviršiaus plonai iškočioti tešlą, spausti formeles ir dėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi.
6.
Kepti įkaitintoje 190 °C temp. orkaitėje 8-12min. Reikia stebėti, nes sausainiai kepa greitai! Man gaunasi 2 pilnutėlės skardos nuostabių kvapnių traškių sausainukų. Glajaus paruošimas: Šakute išplakti kiaušinio baltymą, berti cukraus pudrą, gerai išsukti. Įpilti citrinos sulčių ir dar kartą gerai išmaišyti. Puošimui naudoju vienkartinį maišelį: supilu glaistą į jį, truputį prakerpu galiuką ir puošiu (tik atvėsusius sausainius). Glaistui nepradėjus stingti galima papuošti pabarstukais.