INGREDIENTAI: 400 mililitrų kavos (paruoštos, stiprios, juodos)
200 gramų biskvitinių pirštelių
200 gramų aviečių (+šiek tiek papuošimui)
Kremui:
250 gramų maskarponės sūrio
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
250 gramų graikiško jogurto
50 gramų cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Avietės perrenkame, nuplauname, nusausiname.
2.
Kremui maskarponės sūrį išplakame plakikliu. Suberiame cukraus pudrą. Dar kartą išmaišome. Įmaišome jogurtą.
3.
Grietinėlę atskirai išplakame iki standžių putų. Atsargiai įmaišome į maskarponės ir jogurto kremą.
4.
Kiekvieną sausainį trumpam merkiame į kavą ir dedame vienu sluoksniu į indelius.
5.
Ant sausainių dedame kremo, beriame aviečių ir vėl uždedame kremo. Man išėjo po 2 sluoksnius.
6.
Uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą skoniams susidraugauti. Skaniausias jau po poros valandų, bet valgyti galima ir kitą dieną.
7.
Papuošiame avietėmis.
Patarimai:
•
Desertą galite gaminti ir viename inde.