INGREDIENTAI: 3 vienetai silkių filė
0.5 vieneto ilgavaisių agurkų
1 vienetas aitriosios paprikos
1 pundelis krapų
1 pundelis svogūnų laiškų
Užpilui:
300 mililitrų vandens
100 mililitrų acto
50 gramų cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Puode sumaišykite visus užpilo produktus ir maišydami virkite, kol cukrus ištirps. Atvėsinkite.
2.
Silkes supjaustykite 2 cm. pločio juostelėmis, agurkus ritinėliais plonais, papriką nedideliais gabaliukais, svogūno laiškus ir krapus susmulkinkite.
3.
Į stiklinį indą sluoksniuokite silkę su daržovėmis ir užpilkite užpilu. Laikykite šaldytuve dvi paras.