INGREDIENTAI: Baltai tešlai:
275 g miltų
150 g sviesto arba kepinių margarino
100 g miltinio cukraus
1 kiaušinis
Rudajai tešlai:
225 g miltų
50 g kakavos miltelių
150 g sviesto arba kepinių margarino
100 g miltinio cukraus
1 kiaušinis
PARUOŠIMO BŪDAS:
Abu tešlos gabalus ruošti atskirai. Sviestą dėti į dubenį ir palaikyti kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Tada mušti kiaušinį, berti nusijotą miltinį cukrų ir maišyti maišikliu, kol išeis vientisa masė. Toliau maišant sudėti nusijotus miltus (kai ruošiama rudoji tešla, miltus sumaišyti su kakavos milteliais). Minkyti, kol tešla bus vienalytė. Suvolioti du atskirus rutulius, juos įvinioti į maisto plėvelę ir valandą palaikyti šaldytuve. Abu rutulius sugnaibyti į vienodus gabalėlius, iš kurių iškočioti mažojo pirštelio storio ir vienodo ilgio volelius. Po du skirtingų spalvų tešlos volelius sudėti pakaitomis ir paspausti. Tada dėti antrą eilę: virš balto - rudą, virš rudo - baltą. Taip sudėlioti keturias eiles. Iš visų pusių delnais atsargiai suspausti, kad voleliai suliptų. Ritinius supjaustyti griežinėliais ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Sausainius kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. Skanaus!