TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Jokūbas Steponas Rimgaudas Vakarė Rufas
Naminis obuolių sūris
Obuolių sūris



INGREDIENTAI:
5 kilogramai obuolių (be odelių ir sėklyčių)
1 kilogramas cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Obuolius smulkiai supjaustykite ir suberkite į didelį puodą. Vis pamaišant kaitinkite atidengtame puode, kol obuoliai suvirs į vientisą košę. Neturėtų matytis obuolių gabaliukų. Verdant masė kiek patamsės.

2.
Tuomet suberkite cukrų ir vis pamaišant virkite, kol masė ims tirštėti. Visos procesas gali užtrukti apie 2 valandas ar net ilgiau. Kai šaukštu perbraukus puodo dugną masė nesubėgs atgal - masė išvirta. Ar konsistencija gera, taip pat galima patikrinti ir įdėjus šaukštelį košės į lėkštutę - tinkamai išvirta košė nebėga į šonus ir iš karto tvirtėja.

3.
Išvirusią masę galima sudėti į sūrmaišius ar tiesiog maišelius, arba kepimo popieriumi įklotus indus, suformuojant norimą formą. Sūrius darykite nestorus, apie 1 cm aukščio.

4.
Kai sūris atvėsta ir sutvirtėja (po daugmaž paros), išimkite iš maišelio ar formos ir džiovinkite šiltoje vietoje (šalia pečiaus, raditoriaus ar kažkur kitur šiltai), kartais pavartant. Galima džiovinti padėjus ant lentutės ir po sūriu pakišus medinį šaukštą. Arba galima džiovinti grotelių. Taip sūris taps kietesnis, o paviršius - mažiau lipnus.

5.
Išdžiovintą sūrį suvyniokite į švarų audinį ir palikite būti šiltoje, sausoje vietoje. Kuo ilgiau sūris stovės, tuo labiau bręs ir skanės.




admin · 2021-01-02 09:00 · 360 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt