INGREDIENTAI: 5 vienetai kiaulienos nugarinės (kepsnių)
5 riekelės rūkytos kiaulienos šoninės
15 vienetų šparaginių pupelių (geltonųjų)
pagal skonį džiovinto čiobrelio
pagal skonį juodųjų pipirų
1 gabalėlis sviesto (kepimui)
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į verdantį vandenį sudėkite šparagines pupeles ir pavirkite keletą minučių iki norimo minkštumo. Po to perliekite šaltu vandeniu ir palikite kiaurasamtyje, kad vanduo nuvarvėtų.
2.
Plonai išmuškite kiaulienos kepsnelius ir iš abiejų pusių apibarstykite džiovintais čiobreliais ir juodaisiais pipirais. Ant lentelės dėkite riekelę šoninės, po to kiaulieną ir po 3 šparagines pupeles, susukite ir sutvirtinkite mediniu smeigtuku.
3.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, ištirpinkite sviestą ir iš abiejų pusių apskrudinkite suktinukus. Dėkite į 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20-30 minučių arba kol iškeps.