INGREDIENTAI: 0.5 kilogramo kiaulienos faršo
0.5 vieneto cukinijų (mažos)
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų
pagal skonį prieskonių mėsai
pagal skonį prieskoninių žolelių
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
Padažui:
0.5 litro vandens (arba sultinio)
2 vienetai morkų
3 šaukštai pomidorų padažo (apytikriai)
2 skiltelės česnako
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį sudėti mėsą.
2.
Cukiniją sutarkuoti burokine tarka, nuo jos šiek tiek nuspausti skysčio, svogūną smulkiai supjaustyti ir suberti į dubenį su mėsa, įmušti kiaušinį, pagardinti prieskoniais mėsai, pipirais, druska, prieskoninėmis žolelėmis ir išmaišyti.
3.
Iš paruoštos masės rankomis formuoti nedidelius mėsos rutuliukus.
4.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti, sudėti paruoštus kukuliukus ir apkepti po kelias minutes iš abiejų pusių. Tuomet išimti iš keptuvės ir sudėti į lėkštę.
5.
Česnaką susmulkinti, morkas sutarkuoti šiaudeliais (galima tarkuoti burokine tarka), suberti į keptuvę, kurioje kepė mėsos kukuliukai ir pakepti kelias minutes.
6.
Į keptuvę įdėti pomidorų padažą ir supilti vandenį, pagardinti druska, pipirais ir sudėti iškeptus mėsos kukuliukus.
7.
Viską kartu patroškinti kelias minutes vis pamaišant iki kol padažas sutirštės. Jei padažas per tirštas, galima įpilti dar vandens.
8.
Paruoštus kukuliukus pagardinti prieskoninėmis žolelėmis ir tiekti su bulvių koše ar kitu mėgiamu garnyru.