INGREDIENTAI: Pagrindui:
3 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
100 gramų pieniško šokolado
100 gramų miltų
50 gramų cukraus
1 šaukštas kakavos
šiek tiek druskos
šiek tiek vanilės ekstrakto
Kremui:
340 gramų kondensuoto pieno, saldinto
200 gramų kokoso drožlių
Glajui:
100 gramų šokolado
70 gramų grietinėlės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Šokoladą kartu su sviestu išlydome garų vonelėje. Nuimame nuo viryklės, kai truputi pravėsta, įmušame po vieną kiaušinį, išmaišome, dedame kakavą, miltus, išmaišome, dedame cukrų, vanilę, druską.
2.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Kepame orkaitėje įkaitintoje iki 180 C laipsnių apie 30 minučių. Ar iškepė, patikriname su mediniu smeigtuku.
3.
Kondensuotą pieną išmaišome su kokoso drožlėmis. Pagrindui iškepus ir visiškai atvėsus bei pastingus, ant jo sudedame kokoso masę.
4.
Garų vonelėje išlydome šokoladą su grietinėle, glajumi apipilame viršų. Pyragas skaniausias būna pastovėjęs bent keletą valandų šaldytuve, tada kokoso drožlės išbrinksta, pagrindas sustangrėja ir skoniai susijungia į darnią visumą.