INGREDIENTAI: 2 burokėlių (300g)
2 morkų (100 g)
3 bulvių (400 g)
100 g konservuotų žirnelių
1 v. š. medaus
1 v. š. alyvuogių aliejaus
0,5 a. š. druskos
Padažui reikės:
2 a. š. obuolių acto
1 a. š. medaus
1 a. š. vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Burokėlius, morkas ir bulves nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į didelį dubenį. Medų sumaišykite su alyvuogių aliejumi (jei medus kietas, pašildykite jį, kol ištirps). Užpilkite padažą ant daržovių ir gerai išmaišykite. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C temperatūros. Skardą išklokite kepimo popieriumi, ant jo tolygiai paskirstykite daržoves ir kepkite apie 50 minučių. Sumaišykite padažui skirtus actą, medų ir vandenį. Iškepusias daržoves sudėkite į dubenį, suberkite žirnelius, supilkite padažą, pasūdykite pagal skonį ir išmaišykite.