INGREDIENTAI: 450 gramų maltos mėsos (naudojau jautieną perpus su kiauliena)
250 gramų kopūstų (pusė mažo)
150 gramų ryžių (naudojau basmati)
1 vienetas morkų (vidutinio dydžio)
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
3 šaukštai pomidorų pastos (arba konservuotų/šviežių pomidorų ar pomidorų padažo, žr. patarimus)
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis druskos (arba pagal skonį)
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Morką sutarkuoti stambia tarka arba supjaustyti plonais šiaudeliais. Kopūstą supjaustyti siaurais ruoželiais. Svogūną smulkiai sukapoti.
2.
Puode, kuriame ruošite troškinį, iki vidutinės kaitros įkaitinti aliejų. Apkepinti svogūną, kol suminkštės. Apkepinti morką.
3.
Į puodą sudėti maltą mėsą. Vis pamaigant ir atskiriant mentele, kepinti, kol mėsa nebebus rausva.
4.
Sudėti pomidorų pastą, kopūstą, ryžius. Išmaišyti ir dar kelias minutes pakepinti.
5.
Pilti maždaug 500 ml vandens, pagardinti prieskoniais. Uždengti dangčiu ir kaitrą sumažinti iki mažos kaitros.
6.
Troškinti apie 10 minučių, patikrinti, ar troškinyje dar liko skysčio, jei ne - įpilti dar šiek tiek vandens. Troškinti dar 10 - 15 minučių, kol ryžiai suminkštės.
7.
Patiekiant tinka uždėti grietinės, pabarstyti žalumynais.
Patarimai:
•
Vietoje pomidorų pastos galima naudoti konservuotus ar šviežius pomidorus. Konservuotų reikėtų apie 150 - 200 gramų. Šviežių reikėtų dviejų didesnių - juos reikėtų smulkiai supjaustyti (prieš tai galima nulupti). Dėti tuo pačiu metu recepte, kaip ir pomidorų pastą. Arba galima naudoti kokybišką pomidorų padažą, tik jo dėti daugiau - 5-6 šaukštus.