INGREDIENTAI: 400 gramų silkės (ZIGMO)
200 gramų kelmučių (marinuoti)
100 gramų baravykų (džiovinti)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Padažui:
50 gramų petražolių
50 gramų laiškinių česnakų
100 gramų alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Laiškiniai česnakai, petražolių lapeliai smulkiai sukapojami, užpilami aliejumi ir pagal skonį sudedami prieskoniai.
2.
Išverdami pasūdytame vandenyje džiovinti baravykai, po to susmulkinami ir sudedama dalis silkės papilvės.
3.
Paruoštas įdaras dedamas į silkės vidinę dalį, ant jos viršaus užklojama kita silkės filė, toks suktinukas įsukamas į maistinę plėvelę, ir palaikomas šaltai apie 2 val., po to išimamas ir supjaustomas griežinėliais.
4.
Griežinėliai išdėliojami lėkštėje, šalia serviruojami marinuoti kelmučiai ir pašlakstoma padažu.
5.
Tinka patiekti su rugine lietuviška juoda duona.