TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-29 05:41
Uogų marmeladas
Uogų marmeladas



INGREDIENTAI:
1 kilogramas uogų (2 litrų, šviežių ar šaldytų)
330 gramų cukraus marmeladams
50 mililitrų vandens

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nuplaukite uogas, stambesnes perpjaukite. Jei naudojate šaldytas uogas, jos turi būti atitirpytos.

2.
Puode kaitinkite vandenį su uogomis, kol pradės garuoti. Maišydami suberkite cukrų marmeladams. Virkite 5–10 min. (5 minutes virkite minkštas uogas, pvz., braškes, avietes, 10 minučių – kietas uogas, pvz., serbentus, agrastus) ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišykite. Nugriebkite putas. Palike aušti maždaug 30 min., kad uogos nebekiltų į paviršių. Aušinimo metu kelis kartus pamaišykite.

3.
Supilkite į kruopščiai išplautus, pakaitintus stiklainius. Uždarykite. Palikite per naktį atvėsti ir sustingti. Laikykite vėsioje vietoje. Pradėjus vartoti marmeladą, stiklainius laikykite šaldytuve.




admin · 2021-01-09 15:00 · 351 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt