INGREDIENTAI: 220 gramų maskarponės sūrio
170 gramų juodojo šokolado
50 gramų cukraus (arba pagal skonį)
Pagrindui:
250 gramų šokoladinių sausainių (Selga ar Gaidelio tipo)
85 gramai sviesto (lydyto)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Papuošimui:
300 gramų braškių (arba aviečių, gervuogių ar kitų uogų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sausainius smulkiai susmulkinti elektriniu smulkintuvu, trupinius suberti į dubenį. Tuomet įpilti vanilės ekstraktą, sviestą ir gerai išmaišyti.
2.
Į skardą sudėti paruoštą masę, ją padengti per visą plotį ir šonus. Išlyginti ir gerai prispausti pagrindą pirštais arba šaukštu. Dėti į šaldytuvą bent porai valandų.
3.
Sulaužyti šokoladą, sudėti į dubenį ir ištirpinti garų vonelėje arba mikrobangų korsnelėje. Tuomet leisti atvėsti iki kambario temperatūros.
4.
Į dubenį sudėti maskarponę, šokoladą, suberti cukrų ir gerai išplakti elektriniu plaktuvu iki vientisos kreminės masės.
5.
Ant paruošto pagrindo supilti maskarponės ir šokolado masę, mentele išlyginti paviršių. Pyragą dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms arba visai nakčiai.
6.
Prieš tiekiant, braškes supjaustyti į kelias dalis ir išdėlioti ant torto.
Patarimai:
•
Naudojau 20 cm skersmens formą.
•
Braškes galima keisti avietėmis, gervuogėmis ar kitomis mėgstamomis uogomis arba net gardinti tartą visų uogų mišiniu.