INGREDIENTAI: Tešlai:
150 gramų miltų be glitimo (naudojau ryžių, bulvių, tapijokos, kukurūzų ir grikių miltų mišinį)
100 gramų sviesto (šalto)
50 mililitrų vandens (apytikriai, labai šalto)
1.5 šaukštelio cukraus
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
3 vienetai rabarbarų (stiebų)
400 gramų braškių
6 šaukštai cukraus
1 vienetas žaliųjų citrinų
3 šaukštai miltų be glitimo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus sumaišykite su druska ir cukrumi. Šaltą sviestą supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su miltais. Maišykite greitai, šakute, kad sviestas nepradėtų tirpti. Supilkite šaltą vandenį ir viską greitai išmaišykite. Tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę, suspauskite į diską ir dėkite į šaldytuvą 1 val.
2.
Per tą laiką nuplaukite, nulupkite ir supjautykite rabarbarų stiebus. Aš pjausčiau apie 5 cm ilgio ladzelėmis. Nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite braškes. Mažesnes pusiau, didesnes į keturias dalis. Sudėkite viską į dubenį, užberkite cukraus ir išmaišykite.
3.
Gerai nuplaukite laimo vaisių, nusausinkite ir nutarkuokite žievelę. Perpjaukite laimą pusiau ir išspauskite sultis. Laimo žievelę ir sultis sudėkite į dubenį su rabarbarais bei braškėmis, sbuerkite miltus ir išmaišykite.
4.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir sudėkite ją į 20 - 22 cm skersmens kepimo formą. Man tešlos iškočioti nepavyko tad aš ją tiesiog sulipdžiau ant kepimo formos. Kad tešla pasiskirstytų tolygiau, spaudžiau ją mažos stiklinės dugnu. Tešlos dugną subadykite šakute ir dar 10 min. palaikykite šaldytuve.
5.
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir kepkite 20 - 25 min. Po to išimkite tešlą iš orkaitės. Gerai išmaišykite įdarą ir sudėkite jį ant pyrago pagrindo.
6.
Sumažinkite orkaitės kaitrą iki 180°C ir kepkite pyragą apie 30 min.
7.
Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti. Patiekite su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle.