TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-29 05:49
Plikyti sausainiai
Plikyti sausainiai

Porcijų skaičius: 60


INGREDIENTAI:
4 vienetai kiaušinių
125 mililitrai pieno
125 mililitrai vandens
100 gramų sviesto
120 gramų miltų
70 gramų cukraus
1/4 šaukštelio druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pieną, vandenį, druską, cukrų ir nedideliais kubeliais supjaustytą sviestą sudėti į puodą storu dugnu. Kaitinti ant vidutinės ugnies, vis pamaišant, iki sviestas ištirps ir masė ims burbuliuoti.

2.
Nuimti puodą nuo ugnies, vienu ypu suberti miltus ir gerai išmaišyti, kad neliktų sausų miltų. Grąžinti puodą ant vidutinės ugnies ir maišant kaitinti 1-2 minutes, kol tešla atšoks nuo sienelių ir tarsi sukibs į rutulį.

3.
Tešlą iš puodo perdėti į dubenį, šaukštu paplokštinti ir palikti 4-5 minutėms atvėsti.

4.
Į šiltą tešlą po vieną įmušti kiaušinius labai gerai išmaišant po kiekvieno (maišyti patogiausia mediniu šaukštu arba mikseriu mažu greičiu). Kiaušinių gali prireikti šiek tiek daugiau arba mažiau negu keturių. Jų dėkite tiek, kad tešla taptų blizgi, gana tąsi, tačiau laikytų formą. Perbraukus per jos paviršių pirštu turi likti griovelis stačiais kraštais. Kartais pakanka 3 kiaušinių, reikia 3.5 ar visų 4 (tikslus skaičius priklauso nuo miltų rūšies ir nuo to, kiek laiko kaitinote tešlą puode).

5.
Tešlą sukrėsti į konditerinį maišelį su dantytu antgaliu. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos konditeriniu maišeliu išspausti daugmaž 3-4 cm skersmens sausainiukus paliekant tarp jų 3-4 cm tarpelius, nes kepdami jie smarkiai pūsis. Jeigu neturite konditerinio maišelio, galite tešlą dėti šaukšteliu.

6.
Kepti iki 190º C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių, kol sausainukai išsipūs ir bus gražiai auksinės, šiek tiek labiau į rusvumą spalvos.


Patarimai:

Naudingų patarimų apie plikytos tešlos ruošimą rasite šiame straipsnyje.




admin · 2021-01-10 03:00 · 407 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt