INGREDIENTAI: 500 g bemielės sluoksniuotos tešlos
2 - 3 kriaušių
150 g cukraus
50 ml vandens
50 g vyšnių (galima šaldytų)
100 g šokolado (pvz. "Schogetten")
2 v. š. miltinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nulupti kriaušes, išminti sėklytes ir jas karamelizuoti cukruje. Atitirpinti sluoksniuotą tešlą. Truputį pakočioti ir ,su didesnio diametro stikline ar nedidele lėkštute, padaryti didokus apkritimus. Į vidų dėti po griežinėlį karamelizuotos kriaušės, ant viršaus uždėti dvi vyšnias, tada - tarkuoto šokolado (labai patogu "Schogetten" šokolado kvadratėliai). Suspausti tešlą ir padaryti tarsi krepšelį. Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 200°C temp. apie 25 min., kol kepinukai gražiai pagels. Ant iškeptų pyragaičių užberti miltinio cukraus.