INGREDIENTAI: 1 kilogramas eršketo (skruosto, valyto)
1 žiupsnelis druskos (naudojau svanų)
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį universalūs prieskoniai (be druskos)
Garnyrui:
6 riekės moliūgų
4 vienetai slyviniai pomidorai
pagal skonį alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
1 pundelis krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausiai išskrosto, išvalyto erškėto vidų įtriname svanų arba paprasta druska, pipirais bei universaliais bedruskiais prieskoniais.
2.
Žuvį dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Aplink žuvį sudedame storomis riekėmis supjaustytą moliūgą, šiek tiek aptepame riekes alyvuogių aliejumi, pabarstome druska bei maltais juodaisiais pipirais.
3.
Skardą su žuvimi ir moliūgu dedame į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 1 val. Tada prie žuvies bei moliūgo sudedame slyvinius pomidorus ir kepame dar apie 5 min.
4.
Patiekiant papuošiame šviežiais krapais. Skanaus!