INGREDIENTAI: 250 gramų makaronų (Cannelloni)
2 šaukštai sviesto
1 šaukštas miltų
140 gramų kietojo sūrio
250 gramų pomidorų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas česnako
1 vienetas morkų
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
šiek tiek kiaulienos
2 šaukštai pomidorų pastos
2 vienetai kiaušinių (tryniai)
10 gramų druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Svogūną ir česnaką nulupti ir smulkiai supjaustyti. Morką nuskusti, nuplauti ir supjaustyti smulkiais kubeliais. Svogūną apkepti alyvuogių aliejuje. Ten pat sudėti morkas su česnaku ir lengvai apskrudinti. Sudėti maltą mėsą ir kepti ant stiprios ugnies pastoviai maišant, kol pasikeis spalva. Pagardinti druska, pipirais ir džiovinta paprika. Pomidorų pastą praskiesti 100 ml vandens ir sumaišyti su mėsa. Leisti atvėsti. Įmušti trynius. Šios masės prikimšti cannelloni makaronus ir sudėti juos į riebalais suteptą kepimo formą. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Ištirpinti 1 valg. šaukštą sviesto ir jame apkepinti miltus. Įpilti pieno. Pastoviai maišant kaitinti apie 10 minučių, pasūdyti, pagardinti pipirais ir suberti pusę kiekio kieto tarkuoto sūrio. Pomidorus nulupti, pasūdyti ir pabarstyti pipirais ir išdėlioti ant canneloni makaronų. Aplieti padažu ir apibarstyti tarkuotu sūriu. Likusį sviestą supjaustyti gabalėliais ir apibarstyti juo patiekalą. Pašauti į orkaitę ir kepti 30 minučių.