INGREDIENTAI: 500 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos
397 gramai kondensuoto pieno, saldinto (1 indelio)
200 gramų sviesto (kokybiško, 82% riebumo)
1 šaukštas tirpios kavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sluoksniuotos tešlos lakštus supjaustykite piršto pločio pailgomis juostelėmis.
2.
Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., kol gražiai apskrus.
3.
Iškepusias juosteles atvėsinkite. Kelias pasilikite papuošimo trupiniams.
4.
Kremui išsukite kambario temperatūros sviestą ir sutirštintą pieną iki vientisos masės. Suberkite kavą ir išmaišykite.
5.
Ant stalo tieskite maistinę plėvelę ir patepkite šiek tiek kremo. Dėkite trečdalį tešlos juostelių, vėl kremo, vėl juostelių... Viršutinis sluoksnis turi būti kremo. Susukite į gražų ritinį, apsukite plėvele.
6.
Susuktą ritinį dėkite į šaldytuvą, palikite bent jau per naktį.
7.
Nuimkite maistinę plėvelę ir papuoškite likusių juostelių trupiniais.