INGREDIENTAI: 800 gramų jaučio liežuvio (kiaulės ar veršelio)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
šiek tiek petražolių
šiek tiek gelsvės
Marinatui:
3 skiltelės česnako
3 vienetai lauro lapų
2 šaukšteliai druskos
0.5 šaukštelio penkių pipirų mišinio
0.5 šaukštelio cukraus
šiek tiek citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Gerai nuplautą liežuvį apšlakstome citrinos sultimis ir įtriname sausu prieskonių mišiniu. Paliekame parai šaltai pasimarinuoti.
2.
Į verdantį vandenį sudedamos prieskoninės daržovės įdedamas liežuvis ir verdama apie 2- 3 val. Greitpuodyje liežuvį išvirsite per 50- 60 min. Išvirtas liežuvis dar karštas panardinamas į šaltą vandenį ir iškart nulupamas.
3.
Atšalusį liežuvį, apipjaustę, kas nereikalinga, iš vidaus plačiosios pusės, supjaustykite plonais griežinėliais ir pateikite su krienų- majonezo padažu (tam šiuos produktus lygiomis dalimis sumaišykite).
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"