INGREDIENTAI: 700 gramų biskvito (pirktinio arba naminio)
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
200 gramų sviesto
8 šaukštai sirupo (tinka šokoladinis, karamelinis, klevų ar kitoks)
7 šaukštai kakavos
7 šaukštai romo (arba kokybiško brendžio)
šiek tiek pabarstukų (apvoliojimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Biskvitą rankomis sutrupinti iki smulkių trupinukų.
2.
Kambario temperatūros sviestą elektriniu plakikliu išsukti su kondensuotu pienu, kakava, sirupu ir romu.
3.
Į gautą kremą įmaišyti sutrupintą biskvitą ir viską išmaišyti. Masė turi būti tvirta ir lengvai formą laikanti.
4.
Rankomis formuoti teniso kamuoliuko dydžio bulvytes, jas galima apvolioti pabarstukuose arba kakavoje, sumaišytoje su cukraus pudra. Arba gaminimo pradžioje pasilikti šiek tiek sutrupinto biskvito ir apvolioti trupiniuose. Bulvytes dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms, arba per naktį.