INGREDIENTAI: Tešlai:
500 gramų kvietinių miltų
270 gramų sviesto (šalto)
250 gramų grietinės
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
3 vienetai obuolių (didelių)
100 gramų cukraus
1 šaukštelis malto cinamono
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Miltus suberiame ant stalviršio. Dedame šaltą sviestą ir sukapojame peiliu. Turi išeiti birūs trupiniai. Sudedame juos į dubenį.
2.
Druską beriame į grietinę, išmaišome ir supilame ant trupinių. Masę suminkome į vientisą gumulą. Dedame į šaldytuvą 0,5 val. pailsėti.
3.
Įdarui obuolius nulupame, supjaustome storais šiaudeliais. Pabarstome cukrumi ir cinamonu.
4.
Kiaušinį aptepimui lengvai paplakame.
5.
Tešlą plonai iškočiojame (apie 1-2 mm) supjaustome kvadratėliais. Dedame po gabalėlį obuolio ir susukame skareles. Sausainius dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Patepame kiaušinio plakiniu. Galima pabarstyti cukraus ir cinamono mišiniu (aš pamiršau tą padaryti).
6.
Kepame 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.