INGREDIENTAI: 500 gramų varškės (geriau riebesnės)
4 vienetai bulvių (virtų, didelių)
100 gramų sūrio (nebūtina)
2 vienetai kiaušinių
5 šaukštai grietinės
3 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sūrį sutarkuoti. Virtas bulves sutarkuoti arba sumalti mėsmale.
2.
Bulves sumaišyti su varške, lengvai paplaktais kiaušiniais, grietine, įspausti česnaką, sudėti pusę tarkuoto sūrio ir pagal skonį pagardinti druska bei pipirais. Viską gerai išmaišyti.
3.
Masę sudėti į kepimo popieriumi išklotą arba riebalais patepą apkepo formą. Viršų apibarstyti likusiu sūriu.
4.
Šauti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 40-50 minučių, kol viršus gražiai paruduos. Labai skanu valgyti su grietine arba jogurtu.