TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Minkšti vafliai su varške
Minkšti vafliai su varške

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
200 gramų varškės
3 vienetai kiaušinių
160 gramų speltų miltų (arba kvietinių miltų)
100 mililitrų kefyro
40 gramų ghee sviesto (arba paprasto sviesto ar aliejaus)
20 gramų avižinių miltų (arba kvietinių miltų)
1 šaukštas kepimo miltelių (nubraukto)
1 šaukštas sodos
1 šaukštas agavos sirupo (arba klevų sirupo ar cukraus)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškę ištrinam su sirupu ir kiaušiniais (tam naudojau blenderį).

2.
Dedame ištirpintą ir atvėstintą sviestą, pilame kefyrą ir išmaišom iki vientisos masės.

3.
Kitame inde sumaišom miltus, kepimo miltelius ir sodą (jeigu yra galimybė - persijokite).

4.
Po truputį miltus beriame į skystąją masę ir maišom, kol bus labai klampi tešla. Paliekam pailsėti 15minučių.

5.
O tuo metu įkaitiname vaflinę. Ją galima išpurkšti arba patepti riebalais, bet nėra būtina.

6.
Vienam vafliui dedame po 2 šaukštus tešlos ir kepame iki gražiai paruduos.

7.
Šįvakar vafliams gaminau tokius „topping’us“: Vytintas kumpis, virti putpelių kiaušiniai, garstyčios, rukola; Ožkos sūris, datulės, graikiški riešutai (vietoj datulių skanu ir džiovintos spanguolės); Špinatai, pomidorai, ančiuviai, kepintos moliūgų sėklos; Ožkos sūrio užtepėlė (tiks ir Philadelphia), saulėje džiovinti pomidorai, bazilikai (nuo mano palangės;)), kanapių sėklos, tirštas balzamiko padažas.


Patarimai:

Jeigu norite saldžių vaflių, galite įpilti daugiau agavų sirupo (jeigu pilsite daug, miltų kiekį šiek tiek padidinkite) arba saldinti cukrumi ir jo dėti pagal norimą vaflių saldumą.




admin · 2021-03-05 21:00 · 363 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt