INGREDIENTAI: šiek tiek aliejaus
Tešlai:
500 gramų miltų
180 mililitrų pieno (šilto)
1 vienetas kiaušinių
60 mililitrų vandens (šilto)
50 gramų sviesto
3 šaukštai cukraus
7 gramai sausų mielių
šiek tiek druskos
Pabarstymui:
šiek tiek rudojo cukraus
šiek tiek cinamono
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šlakelis pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Mieles ištirpiname vandenyje ir sumaišome su keliais šaukštais miltų, kiaušiniu, pienu, sviestu, cukrumi ir druska. Palaipsniui įsijojam likusius miltus, užminkome tešlą ir minkom apie 10 minučių, kol tešla nebelimpa prie rankų. Patepam indą aliejumi, į jį dedame tešlą, uždengiame maistine plėvele ir 12 valandų paliekam šaldytuve.
2.
Ryte perminkom tešlą, iškočiojam nestorą stačiakampį. Jo paviršių apiberiam cinamonu sumaišytu su ruduoju cukrumi, susukam į ritinį, padarom norimą formą ir dar apie 1,5 valandos paliekame pakilti.
3.
Viršų aptepame kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, kepame 160 - 180 C temperatūroje.