INGREDIENTAI: 200 g šokoladinių sausainių
30 g sviesto
80 g saldaus balto sutirštinto pieno
250 g maskarponės sūrio
250 g varškės "President"
500 g riebios grietinėlės
1 saujos lazdynų, migdolų ar graikiškų riešutų
2 šaukštų vanilinio cukraus
4 šaukštų cukraus pudros
1 citrinos
5 šaukštų želatinos
1 pakuotės braškių želės
Uogų, trupinių (papuošimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sausainius sumalti kartu su riešutais, supilti sutirštintą pieną, sudėti garuose tirpintą sviestą. Masę išmaišyti. Torto kepimo formą ištepti sviestu. Sausainine mase padengti formos dugną bei jame suformuoti kūgelius. Įkaitintoje orkaitėje kepti apie 10 min. Kepinį atvėsinti, bet iš formos neišimti. Maskarponės sūrį sumaišyti su varške. Šaltą grietinėlę suplakti su vaniliniu cukrumi ir cukraus pudra. Sumaišyti abi baltas mases, įspausti vienos citrinos sultis. Nedideliame kiekyje vandens pakaitinat ištirpinti želatiną ir atvėsusią pamažu supilti į kremą, gerai išmaišyti. Kremą supilti į torto formą, kurioje yra kepinys iš sausainių. Išlyginti paviršių. Palaukti, kol tortas sustings bent kiek ir užpilti pagal instrukciją paruošta braškių žele. Papuošti uogomis, kokoso drožlėmis.