INGREDIENTAI: 300 gramų cukinijų (gryno svorio)
4 vienetai kiaušinių (didelių)
250 gramų kvietinių miltų
130 gramų sūrio (naudojome Red Leicester, tinka ir čederis ar paprastas fermentinis)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio (nebūtina)
pagal poreikį aliejaus
pagal poreikį maltų džiūvėsėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius lengvai išplakti, kad susijungtų tryniai ir baltymai.
2.
Įsijoti miltus ir kepimo miltelius. Permaišyti, kad neliktų sausų gumulėlių. Tešla bus labai tiršta.
3.
Cukiniją sutarkuoti stambia tarka. Jei naudosite jauną cukiniją, galima tarkuoti visą (su odele), jei didelę - pirmiausia reikėtų nupjauti žievę ir išimti sėklas. Cukinijos nuspausti nereikia, nebet Jūsų naudojama bus LABAI vandeninga.
4.
Sutarkuoti sūrį stambia tarka.
5.
Sūrį ir cukiniją sumaišyti su paruošta tešla, pagardinti druska ir prieskoniais. Tešlos gali atrodyti mažoka, bet kepant gražiai iškils ir tešlos pakaks.
6.
Kepimo formos (naudojau 28*10 cm) vidų ištepti aliejumi, pabarstyti džiūvėsėliais. Supilti tešlą, tolygiai paskirstyti formoje.
7.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kaitinimas apačia + vėjelis) apie 45 minutes. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku - jei įsmeigus ir ištraukus, jis sausas - duonelė iškepė. Jei aplipęs tešla - kepkite dar 5 - 10 minučių ir vėl tikrinkite.