INGREDIENTAI: 600 gramų saldžių krekerių "žuvytė" (pusė su aguonomis)
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
200 gramų sviesto
1 vienetas citrinų
4 šaukštai grietinės
pagal poreikį uogienės (naudojau juodųjų serbentų)
šiek tiek razinų
šiek tiek saulėgrąžų
šiek tiek riešutų (graikinių ar kitokių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kondensuotą pieną ir kubeliais supjaustytą sviestą sudedame į prikaistuvį ir maišydami kaitiname iki sviestas ištirps. Sudedame grietin ir dar truputį pakaitiname. Į kremą įtarkuojame citriną, išmaišome.
2.
Kremą pilame ant krekerių ir gerai išmaišome. Pagal skonį ir norą įmaišome saulėgrąžų, riešutų, džiovintų vaisių.
3.
Į išklotą maistine plėvėle arba kepimo popieriumi apvalią formą sudedame pusę krekerių masės. Lengvai ranka paspaudžiame. Aptepame uogiene, tada sudedame likusią masę. Vėl paspaudžiame.
4.
Palaikome tortą kambario temperatūroje 1-2 valandas, kad visi skoniai susigertų. Tada dedame į šaldytuvą keletui valandų (arba nakčiai), kad visiškai sustingtų.
Patarimai:
•
Jei mėgstate tik švelnų citrinos prieskonį, nutarkavę geltoną citrinos dalį, tuomet nulupkite baltą dalį (ji kartoka) ir sutarkuokite likusią citriną; o jei mėgstate išraiškingą citrinos skonį - tarkuokite visą.