INGREDIENTAI: 300 gramų konservuotų avinžirnių (arba virtų)
125 gramai vyšninių pomidorų
0.5 vieneto ilgavaisių agurkų (arba trumpavaisio)
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų
1 pundelis petražolių
Užpilui:
5 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas citrinų sulčių (apytikriai)
1 skiltelė česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį džiovintų žolelių mišinio (itališkų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Nuo avinžirnių nupilti skystį. Pomidorus, agurkus supjaustyti, svogūną ir petražoles susmulkinti,
2.
Į dubenį suberti avinžirnius, sudėti pomidorus, agurkus, svogūną ir pertražoles.
3.
Užpilui česnaką susmulkinti.
4.
Į dubenį suberti avinžirnius, supilti citrinų sultis, sudėti česnaką, įberti druskos, pipirų, džiovintas žoleles (galima naudoti Vegeta firmos salotų prieskonius) ir ir išmaišyti, supilti į dubenį su daržovėmis ir dar kartą permaišyti.