INGREDIENTAI: Tešlai:
500 gramų miltų
4 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
100 mililitrų kefyro
3 šaukštai kakavos
1 šaukštelis sodos
Kremui:
100 gramų cukraus
50 gramų vanilino
3 šaukštai grietinės
Papuošimui:
100 gramų juodojo šokolado
4 šaukštai pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius išplaku su 200 gramų cukraus.
2.
Sodą dedu į kefyrą ir išmaišius iki putų.
3.
Kefyrą pilu į kiaušinių masę, vėliau dedu kakavą ir miltus. Viską gerai išmaišau, tešla turi būti grietinės tirštumo.
4.
Pyragą kepu 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 40 - 50 minučių.
5.
Kremui grietinę plaku mikseriu su 100 gramų cukraus ir vaniliniu cukrumi iki pasidaro puri.
6.
Šokoladą išlydau su pienu.
7.
Dar karštą pyragą pjaunu į 4 - 5 dalis ir pertepu grietinės kremu.
8.
Viršų puošiu šiltu šokoladu.