TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-30 03:54
Tradicinis humusas
Tradicinis humusas

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
300 gramų avinžirnių
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 vienetas citrinų (sulčių)
1.5 šaukšto sezamų pastos tahini
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio malto kumino
0.5 gramo čili dribsnių
0.5 šaukštelio maltos kalendros

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Avinžirnius užmerkti iš vakaro. Virti apie 20 min. Atvėsinti. Kai atvės, nuimti luobelę (nebūtina), humusas bus labiau kreminės konsistencijos. Palikti šiek tiek skysčio nuo avinžirnių, tam kad koreguoti tirštumą.

2.
Į trintuvą sudėti avinžirnius, sezamų pastą, įspausti citrinų sulčių, supilti aliejų, suberti prieskonius ir viską sutrinti iki vientisos konsistencijos masės. Jei reikia, skonį ir prieskonius reguliuoti pagal save.


Patarimai:

Galima naudoti ir konservuotus avinžirnius.


Sezamo pasta labai paprasta pasidaryti patiems. Apie 200 g sezamo sėklų vos vos pakepti 5-7 min ant vidutinės ugnies. Sutrinti elektriniu trintuvu sezamo sėklas su maždaug 2 šaukštais aliejaus ir žiupsneliu druskos iki norimos konsistencijos masės.




admin · 2021-03-09 00:00 · 338 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt