TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Naminis Rududu - kaip jį pasigaminti patį skaniausią?
Naminis Rududu - kaip pasigaminti



INGREDIENTAI:
1 skardinė kondensuoto pieno, saldinto (apie 400g talpos)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vienu kartu aš dažniausiai išsiverdu keletą kondensuoto pieno skardinių, kad turėčiau reikalui esant. Bet galima virti ir vieną skardinę, gamybos procesas nuo to nesiskiria.

2.
Imu aukštą puodą ir jo dugne pakloju nestorą rankšluostėlį arba marliuką. Galima to ir nedaryti, bet pastebiu, kad kadangi virti reikia ilgai, ant puodo dugno nuo skardinių lietimosi atsiranda žymės. Rankšluostuko patiesimas padeda jų išvengti. O ir tuo pačiu rankšluostis labai švariai išsivirina :)

3.
Jeigu nuo skardinių popieriukai lengvai nusiima, juos nuimu. Jeigu matau, kad lengvai nenukrapštysiu, dedu virti su visais popierėliais. Jie paprastai atsiskiria nuo skardinių praėjus kokioms 15 minučių nuo virimo pradžios, tada juos tiesiog išgraibau :)

4.
Ant rankšluostėlio statau vieną arba kelias kondensuoto pieno skardines (būtinai neatidarytas!). Puodą pripilu vandens kad būtų bent 5-6 cm virš skardinių viršaus (galima ir dar daugiau, jeigu puodo dydis leidžia). Vandenį užvirinu, puodą uždengiu dangčiu, o ugnį sumažinu iki minimalios (kad vanduo tik čiut virsčiotų).

5.
Nuo vandens užvirimo skardines verdu 2 valandas, nes tiek laiko virto kondensuoto pieno skonis man labiausiai patinka. Galima virti ir ilgiau, ar trumpiau, priklausomai nuo norimos konsistencijos (kokia ji būna kiek laiko verdant, surašiau žemiau). Verdant dalis vandens nugaruoja, tad vis kas kažkiek laiko patikrinkite, kad skardinės būtų visiškai apsemtos vandeniu, nes jeigu vandens nugaruos tiek, kad skardinės nebebus visiškai po juo, yra jų susprogimo tikimybė. Bet kol vanduo jas visiškai dengs, tikrai jokių incidentų kilti neturėtų.

6.
Tada skardines ištraukiu, palieku visiškai atvėsti (būtinai, nes viduje karamelė karšta ir atidarinėjant neatvėsusią gali skaudžiai aptaškyti). Ir viskas, naminis Rududu jau paruoštas naudoti :)

7.
Beje, internete kyla daug diskusijų, kiek tiksliai laiko reikėtų virti skardines. Iš tiesų, principas labai paprastas - kuo ilgiau virsite, tuo labiau kondensuotas pienas karamelizuotis ir kietės. Virtas apie 3.5 - 4 valandas jis savo konsistencija jau ima priminti pirktinį. Esu bandžiusi įvairas virimo trukmes ir mano reziume toks: - Visada reikėtų virti bent 1 val. ir 15 minučių. Toks Rududu bus labai švelniai karamelinis, minkštas. Pašildytas jis tiks kaip gardus karamelinis padažas prie pyrago ar blynelių. Taip pat juo labai skanu pertepti vaflius. - Aš paprastai verdu 2 valandas, nes tiek laiko virtas Rududu būna stipriau karamelinis, bet vis dar gana lengvai tepamas. Su 2 valandas virtu man pavyksta patys skaniausi tortų ar keksiukų kremai. - Virkite 3 valandas, jeigu reikia gana tvirto Rududu. Jis tepsis jau sunkiai, bus savo konsistencija panašesnis į pirktinį, bet dar vis tiek skanesnis :) - Daugiau negu 3 valandas virti nematau prasmės. Tada geriau imkite ir nusipirkite skardinę parduotuvėje, bus greičiau :)




admin · 2021-03-09 09:00 · 543 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt